BLOG

CREATIEF MET BAKSTEEN

Nederland heeft een echte baksteencultuur. Bakstenen zijn er tegenwoordig in veel vormen en kleuren. Waar oneindig veel verbanden mee gemetseld kunnen worden.

Hieronder zijn een aantal klassieke metselverbanden schematisch weergegeven. Tegenwoordig gebruikt men hier echter vrijwel alleen nog maar het wildverband van.

baksteen

Hieronder zie je enkele aparte metselverbanden welke tegenwoordig wel eens toegepast worden.

metselwerk

metselwerk

metselwerk

metselwerk

Daarnaast zijn er baksteen fabrikanten die speciale bakstenen produceren.

metselwerk

metselwerk

metselwerk

metselwerk

metselwerk

metselwerk


robert nonner

Geplaatst op: 23-11-2020 17:43:43

kan ik van u vernemen welke steen gebruikt is in de 4e foto ( wildverband) . Een dergelijke muur trof ik aan in Artis. Daar de perceel scheidingsmuur tussen onze huizen komt te vervallen overweeg ik een muur te laten optrekken in afgebeeld verband. Vandaar mijn vraag. Met dank voor de te nemen moeite. Met vriendelijke groet. Robert Nonner

robert nonner

Geplaatst op: 23-11-2020 17:43:51

kan ik van u vernemen welke steen gebruikt is in de 4e foto ( wildverband) . Een dergelijke muur trof ik aan in Artis. Daar de perceel scheidingsmuur tussen onze huizen komt te vervallen overweeg ik een muur te laten optrekken in afgebeeld verband. Vandaar mijn vraag. Met dank voor de te nemen moeite. Met vriendelijke groet. Robert Nonner

Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: