BLOG

MAAK JE HUIS WINTERKLAAR

September is een tijd van overgang, koeler weer komt eraan! Tijd om de haard te controleren, tochtstrippen te monteren en de regengoten schoon te maken. Kortom een to-do list om je huis winterklaar te maken.

winterklaar

 

Zorg ervoor dat de haard en verwarming schoon zijn. Laat het rookkanaal reinigen en kijk of er geen nesten van vogels in het rookkanaal zitten. Zo kun je met een gerust hart de verwarming en haard aanmaken, zodra dat nodig is. Zorg ook voor een voorraad brandhout, of het nu is om daadwerkelijk mee te stoken of gewoon voor de gezelligheid.

winterklaar

 

Controleer de tochtstrippen en vervang deze waar dat nodig is. Wellicht kom je ook plekken tegen waar nog een tochtstrip gemonteerd dient te worden.

tochtstrippen

 

Inspecteer het dak en de dakgoten en repareer eventuele versleten afdichtingen. 

goot

 

Als je raam airco modules gebruikt, is het nu de tijd om deze te verwijderen of te bedekken met beschermende isolatie.

airco

 

Ben je op zoek naar een besparing op je energiekosten, dan is dit het moment om de zolder of buitenwanden te isoleren. Dat kan een groot verschil maken qua comfort en zeker ook in de energienota.

isolatie

 

Na het doorlopen van deze to-do list is je huis winterklaar en kunnen lekker gaan genieten van een knus seizoen in huis.

 

 

 Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: