BLOG

SCAN-POINTCLOUD-3D MODEL

In onze blogs en sociale media heeft u al regelmatig een virtuele tour van onze projecten voorbij zien komen. Maar hoe werkt dat nu precies en wat heeft dat voor een voordelen voor u?

Middels een 3D scan maken wij een gedetailleerde opnam van de bestaande situatie van een gebouw. Deze 3D scan wordt omgezet naar een pointcloud, die de basis vormt voor het opzetten van een 3D BIM model. In de plaatjes hieronder kunt u de verschillende fases zien. Door op het plaatje te klikken, kunt u de virtuele tour bekijken.

scan pointcloud Bimmodel

Wat zijn nu de voordelen voor u, als architect, aannemer, projectontwikkelaar, etc.?

1. Alles wordt gedetailleerd vastgelegd en is te bekijken in de virtuele tour. In tegenstelling tot foto's, waarbij vaak belangrijke delen net niet op de foto te zien zijn.

2. Vanuit de pointcloud kunnen alle details in 3D getekend worden.

3. Het 3D model wordt verwerkt naar een BIMx model waaraan alle (externe) informatie, zoals bijvoorbeeld constructie berekeningen, gekoppeld kan worden.

4. Hoeveelheden zoals wand- en vloeroppervlaktes kunnen berekend worden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de kosten? Wij komen graag, geheel vrijblijvend, bij u langs om het u te laten zien!Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: