Uitbouw keuken

'Een leefkeuken met zicht op de tuin'

Een leefkeuken die in directe verbinding staat met de tuin, was de leidraad bij dit project. De recent gebouwde woning met een speelse indeling en vorm heeft al van zichzelf een moderne en strakke uitstraling. Als stille wens hadden de bewoners echter graag een eetkamer met uitzicht op de tuin.
 
De oplossing was een uitbouw bij de keuken voor een zithoek met een zo open mogelijk karakter naar buiten toe. Door de toepassing van grote ramen en ramen te plaatsen tussen het dak en de zijwand van de uitbouw, krijgt deze een zwevend karakter.
 
Het resultaat: een open ruime leefkeuken met aan bijna alle zijden zicht naar de tuin. Ondanks dat de uitbouw later geplaatst is, sluit deze naadloos aan op de stijl en architectuur van de bestaande woning. De juiste vorm en materiaal keuze speelden hierin een grote rol.




Particulier



Uitbouw keuken

'Een leefkeuken met zicht op de tuin'

Een leefkeuken die in directe verbinding staat met de tuin, was de leidraad bij dit project. De recent gebouwde woning met een speelse indeling en vorm heeft al van zichzelf een moderne en strakke uitstraling. Als stille wens hadden de bewoners echter graag een eetkamer met uitzicht op de tuin.
De oplossing was een uitbouw bij de keuken voor een zithoek met een zo open mogelijk karakter naar buiten toe. Door de toepassing van grote ramen en ramen te plaatsen tussen het dak en de zijwand van de uitbouw, krijgt deze een zwevend karakter.
Het resultaat: een open ruime leefkeuken met aan bijna alle zijden zicht naar de tuin. Ondanks dat de uitbouw later geplaatst is, sluit deze naadloos aan op de stijl en architectuur van de bestaande woning. De juiste vorm en materiaal keuze speelden hierin een grote rol.




Particulier



Verbouwing woning

'De trap veranderde alles'

Door de trap op een slimme manier een kwart slag te draaien, veranderde dit woonhuis in een open en ruime woning. Voorheen vormden twee slaapkamers en een kleine, gedeelde badkamer de verdieping. Nu bevinden zich op de verdieping een ruime slaapkamer met een gekoppelde grote badkamer, een kastenkamer en een logeerkamer met eigen badkamer. 
De trap is nu een vrijstaand, centraal element in de ruimte en verbind beide etages met elkaar. Een lichtstraat zorgt voor extra lichtinval waardoor de vide licht en open oogt.






Uitbouw woning

Sittard

De bewoners hadden de wens om bij een recent gebouwde woning een uitbouw aan de achterzijde toe te voegen en een open gevoel naar de tuin te krijgen. De hoeveelheid licht wordt nog eens verdubbeld door het verhoogd plafond met ramen vlak onder de dakrand, boven de overkapping. 






Inspiratie studio Baksteenfabriek

Facade Beek

Een plek waar je zelf de gevel van je woning of bedrijfspand kunt samenstellen midden in de fabriek van Facade Beek. Dat was de vraag van de opdrachtgever. Deze bijzonder locatie vroeg om een bijzonder ontwerp. Als uitganspunt diende de ruimte overzicht te geven over de hele fabriek. Het moet een plek zijn waar klanten hun eigen gevel kunnen samenstellen en waar workshops gegeven kunnen worden.
Gestapelde zeecontainers passen perfect bij de eisen en wensen en de ruwe, industriële uitstraling van de baksteenfabriek. De bovenste container is dusdanig geplaatst dat deze boven de transportband hangt waarop de tableaus met bakstenen rijden.
 




Facade Beek



Sint Lucas Eindhoven

Concept ontwerpt

In samenwerking met Gispen hebben wij een concept ontwerp gemaakt en gevisualiseerd voor het nieuwe opleidingsgebouw van Sint Lucas te Eindhoven.
 
Het nieuwe pand werd ten tijden van deze aanbestedling gebouwd op Strijp S.
 
 




Gispen



Orthodontie Schreurs

Orthodontiepraktijk Genk

Van een kleine praktijk aan huis naar een grote praktijk in een nieuwbouwpand. Dat was de stap die onze opdrachtgever ging maken. Een duidelijke en heldere routing voor bezoeker, orthodontist en assistentes, dat was onze opdracht.
De vloerafwerking laat de functie van het gebied zien. Een witte vloer voor het “steriele” gebied en een houtprint voor het “openbare” gebied. De slogan “Waar gelachen wordt, komt het geluk graag binnen” is de rode draad in de uitstraling van de praktijk, de huisstijl en de website.
Kijk binnen bij Orthdontie Schreurs door op onderstaande foto te klikken.




Dhr. A Schreurs, orthodontist



Zorgcentrum Pius

Hoensbroek

Voor dit project zijn wij samen met Laudy Bouw en Ontwikkeling de uitdaging aangegaan om mee te doen met de selectieprocedure voor een architect en aannemer voor de uitbreiding en verbouwing van Zorgcentrum Pius. In samenspraak met de opdrachtgever is het ontwerp verder verfijnd en uitgevoerd. Er is een duidelijke routing aangebracht die al begint bij de vernieuwde entree. Wat ooit lange ziekenhuisachtige gangen waren, zijn nu sfeervolle leefgebieden: een multifunctionele ruimte waar men graag vertoeft.
 

 
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Cicero zorggroep



Wooncomplex Malberg

Maastricht

We hebben in het nieuwbouwcomplex in de wijk Malberg in Maastricht een grote ontmoetingsruimte ingericht voor de bewoners. De hoge ruimte kan ook worden gehuurd voor feesten en concerten. We hebben gezorgd voor een uitstekende akoestiek.






Paramedisch centrum

Echt

Fotoprints met terughoudende natuurfotografie geven rust en sluiten aan op de huisstijl. De bewegwijzering is in de prints verwerkt. Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Jac Ruyters Groep



Ortho Post

Orthodontiepraktijk

Zo pakken we projecten graag aan. Met onze opdrachtgever maakten wij een plan om het oude postkantoor in Sittard een compleet nieuwe functie te geven en tegelijkertijd het gebouw in ere te herstellen. Met de oorspronkelijke karakteristiek van het pand als uitgangspunt hebben we een waardevol nieuw gebouw gecreëerd. We maakten de hele ruimte ‘leeg’ en plaatsten daarin één groot houten element met alle faciliteiten. Een enorme hoeveelheid licht en transparantie was de beloning. We hebben ruimte kunnen scheppen om extra functies toe te voegen. Zo kan het moderne zorgconcept zich in het gebouw integraal verder ontwikkelen. Doordat we de zolderverdieping de oorspronkelijke daklichten teruggaven, verrijkten we het gebouw met een zeer prettige, lichte werkomgeving die flexibel kan worden doorontwikkeld.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Dhr. M.M.H. In de Braekt, orthodontist



Orthodontiepraktijk PIMM

Echt

Een heel nieuw concept voor een orthodontiepraktijk: dat is het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar een betere routing en werkwijze dat we samen met de opdrachtgever deden.




Dhr. G. Sampermans, orthodontist



Health & Sports

Buchten

Health & Sports in Buchten wilde haar lange, smalle “loods” met ingang aan voor- en achterzijde veranderen in een plek waar zowel “patiënten” als “sportmensen” zich thuis voelen. Bij binnenkomst werkt het frisse, kleurige interieur verrassend en zorgt de houtprint op de vloer voor een huiselijke sfeer. De lange gang is doorbroken door langs de gehele muur een donker houten element te plaatsen met daarin vitrineruimtes en beeldschermen voor actuele zaken.




Health & Sports



Woonhuis

Sittard

Dit langgerekte woonhuis oogde nogal donker. We hebben een uitbouw gemaakt met een lichtstraat zodat er een prettige, lichte, open keuken en eetkamer ontstonden. De glazen overkapping van het terras belemmert de lichtinval in de keuken niet. Een lichte neutrale basiskleur op de vloer en de wanden, enkele rode accenten, donkere meubels, een hoogpolig tapijt en hoogglansmaterialen zorgen voor een luxe uitstraling.




Particulier



Upgrade woonhuis

Limbricht

Dit woonhuis in Limbricht was toe aan een interieur van deze tijd. We hebben het hele huis aangepakt en een frisse uitstraling gegeven. De nieuwe keuken staat in contact met de woon- en eetkamer. De sfeervolle gashaard is gecombineerd met een op maat gemaakt TV-meubel. Gang, trappen en slaapkamers kregen een facelift. Voor de TV hebben wij een meubel ontworpen met een schuifpaneel. Als de TV uit staat, is het paneel naar beneden en staat er een elegant hoogglans wit element.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Particulier



Luxe woonhuis

Sittard

Dit huis bestond uit twee gekoppelde delen. We plaatsten er een element tussen waardoor er een mooie verbinding ontstond. De woning heeft grote open ruimtes op verschillende niveaus. Zo staan de ruimtes met elkaar in verbinding maar geven toch geborgenheid. Materiaalgebruik maakt dit huis modern, maar toch warm. Robuuste muren contrasteren evenwichtig met strakke witte wanden en hoogglansmaterialen. Er is ruimte genoeg om samen te leven en er is privacy genoeg voor elk lid van het gezin.
Fotograag Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Particulier



Levensloopbestendig woonhuis

Geleen

“Gaan we kleiner wonen nu we de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, of blijven we in onze huidige woning wonen?” Die vraag kregen wij van onze opdrachtgever. We hebben voor- en nadelen bekeken en geadviseerd om de bestaande woning aan te passen, zodat er nog jaren met plezier geleefd kan worden. De inpandige garage werd een slaapkamer met badkamer. In de grote leefkeuken kunnen familie en vrienden gezellig samenzijn. De tuin is onderhoudsvrij gemaakt. Op de verdieping zijn comfortabele logeerkamers en een badkamer voor kinderen en kleinkinderen die graag regelmatig in het zuiden van het land vertoeven.




Particulier



Bungalow

Sittard

Verhuizen van een woonhuis naar een bungalow vraagt een hele aanpassing, maar als je dan in zo’n luxe lichte bungalow terechtkomt, ben je je woonhuis snel vergeten! Lichte basiskleuren in combinatie met de grote schuifpui in de woonkamer zorgen voor een heel licht en fris interieur. De keukenkastjes in hoogglans wit met opvallende houtprint en de achterwand in glas geven de keuken een niet alledaagse, luxe uitstraling. Hal en woonkamer zijn verbonden door een glazen deur. Tegenover het strakke, lichte interieur in de bungalow staat de kamer van de dochter des huizes met knalroze wanden, meubilair en accessoires.




Particulier



Woonhuis

Sittard

Dit langgerekte woonhuis oogde nogal donker. We hebben een uitbouw gemaakt met een lichtstraat zodat er een prettige, lichte, open keuken en eetkamer ontstonden. De glazen overkapping van het terras belemmert de lichtinval in de keuken niet. De ranke constructie ligt mooi in het oog en het glazen dak zorgt dat de lichtinval binnen optimaal blijft.




Particulier



Optiek Gijsen

Sittard

De voormalige Rabobank aan het Tempelplein in Sittard bleek na onderzoek ideaal voor de nieuwe optiek van Leo Gijsen. Met de opdrachtgever zochten we naar de juiste indeling en routing. Dat is belangrijk voor de cliënten van Gijsen maar zeker ook voor de mensen die er werken. Voor de optimale “merkbeleving” hebben we eigen meubels ontworpen voor de meeste merken. De brillen komen op hun eigen meubel helemaal tot hun recht.
Klik op onderstaande de foto en kijk binnen bij Gijsen Optiek.

 
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Dhr. L. Gijsen



Woonhuis

Beek

Een grotere leefruimte en meer licht was de wens van onze opdrachtgever. We hebben een compleet glazen uitbouw gemaakt aan de bestaande woning en een unieke oplossing voor de zonwering ontworpen. Het grote glasoppervlak zorgt voor licht in de woon- en leefruimte. Kantelende elementen combineren een optimale zonwering met maximale lichtinval.




Particulier



Bezoekerscentrum Roode Beek

Bezoekerscentrum

Op uitnodiging van de gemeente Onderbanken hebben wij meegedaan aan een ontwerpwedstrijd voor een nieuw bezoekerscentrum in Schinveld. Ons verrassende ontwerp viel in de smaak en ons ontwerp werd gerealiseerd. Bij binnenkomst ontdekt men meteen dat dit geen alledaags interieur is. De wanden en het plafond zijn bekleed met houtvezelplaten. De glazen gevel met lamellen, zorgt voor een wijds uitzicht over het landschap en de vijver. Door de decoratieve verlichting krijgt het interieur een gemoedelijke en gezellige sfeer.




Gemeente Onderbanken



Rabobank Servicecentrum

Sittard

De Rabobank wilde in Sittard een ‘servicewinkel’ realiseren. We maakten een uitnodigende en open winkel met een echte ‘Sittardse’ uitstraling. In de transparante spreekkamers is veel aandacht besteed aan de akoestiek, zodat de privacy wordt gegarandeerd.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Rabobank Westelijke Mijnstreek



Orthodontiepraktijk Schuttelaar

Sittard

Voor de uitbreiding van orthodontiepraktijk Schuttelaar hebben we aan het bestaande L-vormige gebouw een geheel nieuwe behandelruimte toegevoegd, die gekenmerkt wordt door de ronde glazen wand, waardoor de ruimte in verbinding staat met de tuin. Het centrale element van het gebouw schiet door het dak heen en vormt de kern van het gebouw. De bestaande standaardgevel aan de straatzijde is aantrekkelijker gemaakt door een stalen rooster. Bestaande ramen behouden hun functie waardoor er nog steeds voldoende daglicht in de ruimtes komt.




Mevr. C. Schuttelaar, orthodontist



Rabobank

Kerkrade

Met Gispen hebben wij de algemene ruimtes van een callcenter van de Rabobank ontworpen. Resultaat: de mensen van het callcenter wanen zich hier in een andere wereld. Voor de andere werkzaamheden dan bellen zijn er open ruimtes gemaakt met plekken om te overleggen of te brainstormen en plekken om een persoonlijk gesprek te voeren in huiselijke sfeer. De kantine kreeg een facelift en nodigt uit tot ontmoeten.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Rabobank Parkstad Limburg



Ortho Post

Orthodontiepraktijk

Zo pakken we projecten graag aan. Met onze opdrachtgever maakten wij een plan om het oude postkantoor in Sittard een compleet nieuwe functie te geven en tegelijkertijd het gebouw in ere te herstellen. Met de oorspronkelijke karakteristiek van het pand als uitgangspunt hebben we een waardevol nieuw gebouw gecreëerd. Bezoekers gaan het gebouw binnen door een transparante glazen kubus. De kubus zorgt binnen voor meer lichtinval en is buiten een modern accent op het gerestaureerde monumentale exterieur.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Dhr. M.M.H. In de Braekt, orthodontist



Pennings Ontwerpt

Kantoorpand

Ons eigen kantoorpand, een plek waar we genieten terwijl we werken, dag-in-dag-uit. We maakten van de bestaande donkere kleine ruimtes één groot, transparant, open geheel. Grote raampartijen naar de binnenplaats en de achterzijde zorgen voor veel lichtinval. Een ingenieuze, zwevende trap verbindt de begane grond met de verdieping waar ons kantoor is. Tegelijk verbindt de trap de kunst in de galerie op de begane grond met ons creatieve ontwerpproces op de verdieping. Tot slot verbindt de trap door zijn materiaalgebruik het heden met het verleden en getuigt daarmee van de continuïteit in de gebouwde omgeving die wij graag realiseren voor onze opdrachtgevers.




Pennings Ontwerpt



Koenen en Co

locatie Venlo

Koenen en Co wilde al haar lokale regiokantoren samenvoegen in 3 grote vestigingen, zonder de charme en de behaaglijkheid van de kleine regiokantoren te verliezen. Door veel beelden van de regio toe te passen in het interieur, hebben we dit kunnen bereiken. In samenwerking met Creovate werd het ‘nieuwe werken’ in de nieuwe kantoren van Koenen en Co geïntroduceerd. Een slimme indeling bespaart ruimte: er zijn plekken waar je alleen en geconcentreerd kunt werken, er zijn plekken voor kleine en grote overleggen. Het geheel laat mensen met elkaar in contact komen en kennis met elkaar delen. Naast ruimtewinst bracht dit een hogere productiviteit en een betere sfeer. 
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Koenen en Co



Optiek Gijsen

Sittard

De voormalige Rabobank aan het Tempelplein in Sittard bleek na onderzoek ideaal voor de nieuwe optiek van Leo Gijsen. We vestigden de aandacht op de vorm van het gebouw door de witte gevel gedeeltelijk antraciet te schilderen. Daardoor werd het een markant gebouw dat het “Gijsengevoel” goed weergeeft.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Dhr. L. Gijsen



Koenen en Co

locatie Maastricht

Koenen en Co wilde al haar lokale regiokantoren samenvoegen in 3 grote vestigingen, zonder de charme en de behaaglijkheid van de kleine regiokantoren te verliezen. Door veel beelden van de regio toe te passen in het interieur, hebben we dit kunnen bereiken. In samenwerking met Creovate werd het ‘nieuwe werken’ in de nieuwe kantoren van Koenen en Co geïntroduceerd. Een slimme indeling bespaart ruimte: er zijn plekken waar je alleen en geconcentreerd kunt werken, er zijn plekken voor kleine en grote overleggen. Het geheel laat mensen met elkaar in contact komen en kennis met elkaar delen. Naast ruimtewinst bracht dit een hogere productiviteit en een betere sfeer.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Koenen en Co



Gilde Opleidingen

Nieuw kantoorconcept

Gilde Opleidingen vroeg ons advies over verbetering van hun manier van werken. We bedachten nieuwe werkplekken, maar ook nieuwe werkprocessen. Van hoofdzakelijk cellenkantoren is Gilde overgestapt op “het nieuwe werken”. Een inspirerende omgeving met verschillende werkplekken die passen bij de verschillende werkzaamheden: stiltegebieden om geconcentreerd te werken, grote werktafels voor samenwerken, kleine open ruimtes voor overleg en mogelijkheden om mensen te ontmoeten.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Gilde Opleidingen



Levensloopbestendig woonhuis

Geleen

“Gaan we kleiner wonen nu we de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, of blijven we in onze huidige woning wonen?” Die vraag kregen wij van onze opdrachtgever. We hebben voor- en nadelen bekeken en geadviseerd om de bestaande woning aan te passen, zodat er nog jaren met plezier geleefd kan worden. De inpandige garage werd een slaapkamer met badkamer. In de grote leefkeuken kunnen familie en vrienden gezellig samenzijn. De tuin is onderhoudsvrij gemaakt. Op de verdieping zijn comfortabele logeerkamers en een badkamer voor kinderen en kleinkinderen die graag regelmatig in het zuiden van het land vertoeven.




Particulier



Roode Beek

Bezoekerscentrum

Op uitnodiging van de gemeente Onderbanken hebben wij meegedaan aan een ontwerpwedstrijd voor een nieuw bezoekerscentrum in Schinveld. Ons verrassende ontwerp viel in de smaak en ons ontwerp werd gerealiseerd. Zeecontainers op palen in de visvijver zijn het constructieve deel. De basis gaat met zijn donkere kleur en het hout moeiteloos op in de natuur, terwijl de rode uitkijktoren een herkenningspunt in de wijde omgeving is. Dit bezoekerscentrum brengt niet alleen de mensen in de natuur, het maakt ook de natuur in de mens zichtbaar. Het mooie terras is een ideale plek om dat te ervaren.




Gemeente Onderbanken